Interview Michiel Haegens

24/11/2016

Om even luchtig te beginnen....We hebben net de Najaarsvergadering gehad die in het teken stond van bier...

Wat is eigenlijk jouw favoriete bier (andere alcoholische drank mag ook;) en waarom?

Met al die kleine brouwerijtjes en nieuwe biertjes ontdek ik elke paar weken weer een nieuw favoriet biertje. Lastige keuze dus. Maar…een short list dan maar: op de hockeyclub tappen ze Heineken, thuis drink ik vaker Leffe en in de VS is Sam Adams mijn favoriet.   

 

Je bent 15 jaar lang bij V.O.  (voorheen VEREENIGDE) werkzaam geweest, waaronder als hoofd van de Merkensectie, en hebt nu samen met twee anderen een eigen bedrijf, Signify. Je hebt al veel bereikt dus. Staat er nog iets anders op je lijstje wat je graag nog zou willen doen dan wel zou willen bereiken?

 

Ik zou graag, na een tweede plaats dit jaar, de voorleeswedstrijd op de school van mijn kinderen willen winnen. En een marathon lopen. En een aantal hoge bergen beklimmen.

En verder Signify natuurlijk uitbouwen, maar dat gaat wel goed komen.

 

Waarom heb je de overstap gemaakt?

Ik wilde een andere kant op. Meer zelf ondernemen en vanuit een klein, flexibel team cliënten op een hoog niveau adviseren. En dat doe ik nu binnen Signify met mijn oud-collega’s Merel Kamp en Peter van der Wees. Wij adviseren onze cliënten via korte lijntjes en tegen een aantrekkelijk prijsniveau. En we merken dat cliënten dat weten te waarderen.

Ik heb het bij V.O. altijd erg naar mijn zin gehad, maar ik merk dat er niets boven een eigen bedrijf gaat. Elke dag is dus een feestje! 

 

Hoe ben je je carrière in de IE-recht wereld begonnen?

Alhoewel ik mij na mijn afstuderen In Leiden had voorgenomen in de algemene advocatuur te beginnen,  is dat beide niet gelukt… Mijn eerste serieuze sollicitatie op een IE-baan was als in-house counsel bij D.E., maar daar was Dieuwerke van der Schalk (daar nog steeds werkzaam) mij voor. Vlak erna zag ik een baan als merkengemachtigde bij (toen nog) Vereenigde voorbij komen. Met de informatie over het vak die ik bij de sollicitatie bij D.E. had opgedaan, had ik wel enigszins een idee wat het inhield en kon ik kort daarop als gemachtigde aan de slag.

 

Sinds wanneer ben je BMM lid?

Ik denk sinds 2001. Mijn toenmalige baas Xandra Reijns-Kouwenaar was een zeer actief BMM lid en vond het belangrijk dat ook de jongere gemachtigden op kantoor snel lid werden en naar bijeenkomsten gingen. Nooit spijt van gehad.

 

Sinds wanneer ben je actief voor de BMM Vereniging en waarom ben je actief geworden?

Toen de Commissie Keurmerk in 2005 werd opgericht, mocht ik daarin plaatsnemen. Via het voorzitterschap van die commissie werd ik in 2011 in het Bestuur gevraagd en ben ik sinds maart 2015 voorzitter.  Komend voorjaar eindigt mijn voorzitterschap maar ik zal in het Bestuur actief blijven.

Actief worden betekent dat je de vereniging in korte tijd goed leert kennen. En als dat bevalt, is er genoeg ruimte om door te groeien.

 

Wat is je meest memorabele ‘BMM moment’?

Zonder twijfel kennen in elk geval de meeste Najaarsvergaderingen wel een paar memorabele  momenten (meestal rondom het feest de dag ervoor). Inhoudelijk gezien is in elk geval de introductie van het Keurmerk jaren geleden mij bijgebleven. Er moest zelfs een ingelaste ALV (in Rotterdam bij Unilever) aan te pas komen om de leden te laten instemmen met de opzet van het Keurmerk. Een spannend moment omdat we er als commissie lang en hard voor hadden gewerkt maar ook omdat er geluiden waren dat er uit verschillende hoeken “nee” stemmers op zouden afkomen, mét volmachten. Uiteindelijk werd er, na discussie, ingestemd met het Keurmerk en hebben we dit in de jaren erna verder kunnen uitbouwen en professionaliseren. 

 

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Ik ben part-time taxi chauffeur (voor mijn kinderen en hun vriendjes) en probeer waar mogelijk te sporten. Tip: neem op een buitenlands congres (INTA is er heel geschikt voor) hardloopschoenen mee. Geweldig om op die manier in de ochtendzon buitenlandse steden te ontdekken. Hier in Nederland ben ik als trainer en aanvoerder van mijn eigen hockeyteam en coach van een jeugdteam overigens “gewoon” het hele weekend op of nabij het hockeyveld te vinden….

 

Is er iets wat je nog kwijt wilt?

Het is geweldig om te zien dat we als vereniging waarin alle IE-smaken en alle drie de Benelux landen vertegenwoordigd zijn zulke geslaagde events kunnen neerzetten. Meer dan 200 deelnemers op een Najaarsvergadering met een rondleiding, diner en feest bij de leden “thuis” (AB Inbev brouwerijen) en een inhoudelijk zeer goed academisch deel de dag erna. En dat alles, als concurrent en vakgenoot, in een gezellige en positieve sfeer. Ik zie in landen om ons heen dat dat niet vanzelfsprekend is. Daar mogen we heel trots op zijn en ik voel mij dan ook vereerd dat ik deze mooie vereniging mag vertegenwoordigen.


« Terug naar het overzicht
Tweet ophalen ...
Tweet ophalen ...
Tweet ophalen ...
twitter linkedin