Interview met nieuw BMM lid Rachaad Farzand Ali (Hortis Legal)

12/04/2017

Dag Rachaad, aangenaam kennis te maken en welkom bij de BMM Vereniging!

Kun je iets over jezelf vertellen? 

 

Mijn naam is Rachaad Farzand Ali, geboren in Voorburg, getogen in Den Haag, vader van twee dochters en sinds 2009 als jurist werkzaam bij Hortis Legal – een klein adviesbureau dat begonnen is in het kwekersrecht en er gaandeweg ook een bloeiende merkenpraktijk bij heeft gekregen. Onlangs heb ik de opleiding tot merken- en modellengemachtigde afgerond. Bij Hortis Legal ben ik de spin in het web omdat ik cliënten bijsta op het gebied van octrooi-, kwekers-, merken- en modellenrecht. Dit geeft niet alleen een breed perspectief, maar raakt ook mijn interesse in innovatie en technologie.

 

Hoe zou je jezelf in het kort omschrijven?

Grondig en overzichtelijk. Ik onderschrijf het motto “keep it simple” zonder op de vlakte te blijven.

 

Hoe ben je de IE-recht wereld ingerold en waarom heb je juist voor IE-recht gekozen?

Ik ben de IE-wereld ingerold door mijn scriptie over het raakvlak tussen het octrooi- en kwekersrecht. Ik onderzocht de trend waarbij onder het octrooirecht uitsluitende rechten werden verkregen op planten waaraan een bijzondere eigenschap is toegevoegd. Deze trend veroorzaakte angst onder ‘klassieke’ veredelaars die onder het kwekersrecht gewend zijn aan een situatie waarbij zij vrij gebruik mogen maken van kwekersrechtelijk beschermd materiaal ten behoeve van het ontwikkelen van nieuwe rassen (de veredelingsvrijstelling). Hortis Legal is bij uitstek een plaats voor verdere verdieping op dit vlak. Hier is mijn interesse voor heel het IE-recht ontstaan, gegroeid en gebleven.

 

Hortis is begonnen als eerste kwekersrechtbureau van Nederland, maar heeft dus ook een bloeiende merkenpraktijk?

Klopt ja, en daarom was het nodig dat er een tweede merkengemachtigde aan het team werd toegevoegd. C’est moi.

 

Je bent aanwezig geweest op de BMM Voorjaarsvergadering, hoe vond je dat?

Zeer geslaagd. Goed om te zien dat de vereniging zo geprofessionaliseerd is en kennis te mogen maken met andere BMM-leden.

 

Wat verwacht je van je lidmaatschap van de BMM Vereniging?

Handvatten om up-to-date te blijven van relevante ontwikkelingen binnen het vakgebied door middel van verdiepende lezingen en netwerkbijeenkomsten.

 

Wat doe je graag in je vrije tijd?

In mijn vrije tijd kom ik bij allerlei geweldige mensen over de vloer door mijn ambt als pastoraal ouderling in een gereformeerde stadskerk. Genieten van gezin, geboeid door theologie en lekker mountainbiken door de Haagse duinen.

 

Wil je tot slot nog iets kwijt?

Hartelijk bedank voor dit interview en de betrokkenheid!

 

 


« Terug naar het overzicht
Tweet ophalen ...
Tweet ophalen ...
Tweet ophalen ...
twitter linkedin