BOC Taskforce News

20/06/2013

Op vrijdag 14 juni 2013 bezocht een delegatie van de BMM Benelux Overleg Commissie (BOC) het BBIE om een nieuw een online tool te bespreken voor het vernieuwen of verlengen van Benelux merken.

Met dit project wordt een nieuwe mijlpijl gezet in het automatiseringsproces van het BBIE. Door deze nieuwe tool wordt de totale doorlooptijd van de verlengingsprocedure op spectaculaire wijze teruggebracht van enkele maanden tot enkele minuten.

De eerste versie, die dit najaar in gebruik zal worden genomen, zal niet de mogelijkheid bieden om een merk voor slechts een deel van de klassen te "verlengen". Een voorafgaand (en tijdig) verzoek tot beperking zal bijgevolg vereist zijn om te vermijden dat de verlenging voor alle klassen zal worden doorgevoerd (en aangerekend). Op verzoek van de BOC leden, zal het BBIE overwegen om deze mogelijkheid (verlenging voor deel van klassen) in een volgende versie te voorzien.

Het BBIE zal niet langer certificaten opmaken, maar wel een korte e-mail bevestiging verzenden, kort na de verlenging. Er wordt echter nog onderzocht of het mogelijk is om via de web interface makkelijk uittreksels van het register (met een nieuwe vervaldatum) te downloaden. 

Mede door de onaangepaste toestand van het huidig adressenbestand zal het BBIE nog minstens enkele jaren de herinneringen, net zoals vandaag, per post blijven verzenden.

Volgende onderwerpen werden eveneens kort besproken tijdens deze meeting: in werking treden van wijzigingsprotocol BVIE, nieuwe oppositie termijnen, nieuwe cooling-off termijnen, nieuw tarief wijziging gemachtigde, online depot internationaal merk, vertraging oppositiebeslissingen, behandeling dossiers door zelfde examinator, her-classificatie bij vernieuwing.

Aarzel niet om U tot een van de BOC leden te richten voor meer informatie.

 


« Terug naar het overzicht
Tweet ophalen ...
Tweet ophalen ...
Tweet ophalen ...
twitter linkedin