Interview met nieuwe leden Kirsten Kaptein en Birgitta Poelmans

Deze keer een duo interview met Kirsten Kaptein en Birgitta Poelmans, beiden sinds kort lid van de BMM vereniging én nog niet zo lang geleden overgestapt naar Merkenbureau Registreermijnmerk B.V. in Alkmaar.

Dag Kirsten en Birgitta, welkom bij de BMM vereniging!

1. Kunnen jullie iets over jezelf vertellen?

Birgitta: ik ben geboren in Leiderdorp, opgegroeid in de omgeving van Gouda en inmiddels woon ik alweer 7 jaar in Alkmaar. Ik heb in Leiden Klinische- en Gezondheidspsychologie gestudeerd en besloot na mijn afstuderen om iets heel anders te gaan doen. Ik ben gaan werken als redacteur bij een uitgeverij en daarnaast ben ik aan een studie Rechten begonnen. Ik ben in 2010 afgestudeerd in het Ondernemingsrecht en heb me tijdens mijn afstuderen in het Intellectueel Eigendomsrecht gespecialiseerd. In januari heb ik de BBMM opleiding afgerond en na 6 jaar werkzaam te zijn geweest als assistent merkengemachtigde bij een groot merkenbureau ben ik nu werkzaam als merkengemachtigde bij Merkenbureau Registreermijnmerk B.V. in Alkmaar.

Kirsten: ik ben geboren in Groningen en ik heb tot 2003 in Haren gewoond. In 2003 ben ik verhuisd naar Heerhugowaard waar ik met mijn vriend en onze twee kinderen woon. Na de middelbare school heb ik de HBO opleiding Communicatie gevolgd aan de Hanzehogeschool van Groningen. Eenmaal afgestudeerd wilde ik graag verder studeren en heb ik gekozen voor een studie Rechten aan de Universiteit van Amsterdam en het Instituut voor Informatierecht waar ik mij heb gespecialiseerd in het Intellectueel Eigendomsrecht met een focus op het merkenrecht. Na het succesvol behalen van mijn master ben ik bij een groot merkenbureau in Amsterdam in dienst getreden waar ik 7 jaar met veel plezier werkzaam ben geweest. Momenteel ben ik werkzaam als merkengemachtigde bij Merkenbureau Registreermijnmerk B.V. in Alkmaar.

2. Hoe zouden jullie jezelf in het kort omschrijven?

Birgitta: rustig, nuchter, opgeruimd en to-the-point. Ik houd van overzicht en duidelijkheid.

Kirsten: vrolijk, spontaan, nuchter, perfectionistisch en ik houd graag de controle en weet graag waar ik aan toe ben.

3. Jullie zijn dit jaar beiden lid geworden van de BMM vereniging en overgestapt naar Registeermijnmerk.nl. Toeval?

Birgitta: niet helemaal. Met het afronden van de BBMM opleiding ben ik ook lid geworden van de BMM vereniging. Kirsten is in januari overgestapt naar Merkenbureau Registreermijnmerk onder andere vanwege haar wens om dichter bij huis te werken. Aangezien ik in Alkmaar woon, heeft Kirsten mij benaderd toen Registreermijnmerk een nieuwe merkengemachtigde zocht. Een unieke kans waar ik geen nee tegen kon zeggen.

Kirsten: Het is niet geheel toevallig dat Birgitta en ik wederom collega’s zijn. Na de komst van mijn twee kinderen wilde ik dichterbij huis werken maar ook heel graag op het gebied van het merkenrecht werkzaam blijven. Boven Amsterdam is dat niet eenvoudig maar toen viel mijn oog op Merkenbureau Registreermijnmerk B.V. wat gelieerd is aan CKH Advocaten en gevestigd is in Alkmaar. Per afgelopen januari ben ik hier in dienst getreden. Vanwege de snelle groei van het merkenbureau waren we op zoek naar een nieuwe merkengemachtigde en heb ik Birgitta benaderd of zij bij ons wilde komen werken, mede vanwege haar wens om ook dichterbij huis te kunnen werken en zo geschiedde.

4. Waarom hebben jullie de overstap gemaakt?

Birgitta: ik woon in Alkmaar en ik dacht altijd dat werken in Alkmaar op IE gebied niet mogelijk was. Dus toen ik deze kans kreeg, heb ik die gegrepen. Zo dicht bij huis werken is ideaal. Bovendien is Merkenbureau Registreermijnmerk een jong, snel groeiend kantoor met veel mogelijkheden.

Kirsten: vanwege mijn kinderen wilde ik graag dichterbij huis werken en het leek me heerlijk om geen lange reistijd meer te hebben om op mijn werk te komen. Toen ik nog in Amsterdam werkte was ik dagelijks 3 uur kwijt met reizen en dat brak me na 7 jaren echt op. Ik ben nu binnen 20 minuten op mijn werk wat echt een verademing is.

5. Hoe zijn jullie in de IE-recht wereld ingerold en waarom hebben jullie juist voor IE-recht gekozen?

 Birgitta: als redacteur bij een uitgeverij kwam ik veel in aanraking met auteursrecht en ben ik me mede door een collega verder gaan verdiepen in het Intellectueel Eigendomsrecht. Ik vond het een heel interessant en dynamisch vakgebied en ben me vervolgens tijdens mijn studie vooral op Intellectueel Eigendomsrecht gaan richten.

Kirsten: na mijn studie Communicatie heb ik bewust voor een studie Rechten gekozen met de nadruk op Intellectueel Eigendom omdat het een voor mij aansprekende richting is aangezien je merken overal om je heen tegen komt, het spreekt tot de verbeelding en het is een dynamisch rechtsgebied.

6. Wat verwachten jullie van jullie lidmaatschap van de BMM Vereniging?

Birgitta: ik hoop middels het lidmaatschap op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en via diverse bijeenkomsten contact te leggen met vakgenoten.

Kirsten: ik sluit me voor dit antwoord geheel aan bij Birgitta.

Aangezien het vakantietijd is wanneer dit interview wordt afgenomen…

7. Wat is jullie favoriete vakantieland en jullie mooiste vakantieherinnering?

Birgitta: binnen Europa is dat Italië en daarbuiten Australië. Ik heb hele mooie herinneringen aan Australië waar ik een half jaar gestudeerd en rondgereisd heb, maar een prachtige avond met heerlijk eten en vuurwerk in Ravello, Italië dit jaar zal ik ook zeker niet vergeten.

 Kirsten: ik heb vele mooie herinneringen aan de vakantie die ik met mijn ouders en mijn broer in Amerika heb gehad en samen met mijn vriend heb ik mooie reizen gemaakt naar Noorwegen, de Dominicaanse Republiek en Italië. Een van de mooiste vakantiemomenten zijn toch wel het varen door de Everglades en het beklimmen van een gletsjer in Noorwegen.

8. Naar welke muziek mogen jullie graag luisteren en welk nummer is jullie old time favourite?

Birgitta: ik luister vooral naar de radio en dan het liefst naar pop/rock/dance. Als ik heel eerlijk ben, heb ik geen echte old time favourite.

Kirsten: ik luister eigenlijk alleen naar de radio en dan vooral de uptempo nummers. De muziek die ik leuk vind, staat wel vaak in de Top40, ik heb niet een specifieke artiest waar ik naar luister. Ik word nu erg blij van het nummer ‘Slow Hands’ van Niall Horan en “Feels” van Calvin Harris.

9. Wat zouden jullie graag nog een keer willen doen maar is er tot dusver nog niet van gekomen?

Birgitta: ik zou graag nog een verre reis willen maken. Dat is er helaas sinds mijn studie niet meer van gekomen. Onder andere Tibet, Zuid-Afrika, Chili en Nieuw-Zeeland staan nog op m’n verlanglijstje.

Kirsten: het maken van verre reizen heb ik wel gedaan in het verleden en zou ik graag weer willen doen als de kinderen groter zijn, maar ik heb behoorlijk last van vliegangst (gekregen) waardoor dat er voorlopig nog niet in zit, maar mogelijk in de toekomst.